الذاكرة السورية هي ملك لكل السوريين. يستند عملنا إلى المعايير العلمية، وينبغي أن تكون المعلومات دقيقة وموثوقة، وألّا تكتسي أيّ صبغة أيديولوجية. أرسلوا إلينا تعليقاتكم لإثراء المحتوى.

بيان من المجلس التركماني السوري وقيادة فرقة السطان مراد للرأي العام السوري والتركي

SURİYE TÜRKMEN MECLİSİ VE SULTAN MURAT TÜMENİ KOMUTANLIĞI ORTAK AÇIKLAMASI

09.08.2015

Türk Kamuoyu ve Suriye Türkmen Halkının Dikkatine,

Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge kurma yönündeki çabaları destekleyeceğini açıklamasının ardından, Suriye’de dengeler daha da hassas bir hal almıştır. Bunun öncesinde yaşanan olaylar, Türkmenlerin Suriye’deki tarihsel, devrimsel ve milli varlığını derinden etkilemiştir. Zira Türkmenler, tarih boyunca kimi zaman katil Suriye rejimi, kimi zaman da devrim karşıtı projelere sahip olan silahlı gruplar tarafından yaşadıkları bölgelerden göçe zorlanmışlar, katledilmişler, fiziksel ve psikolojik işkencelere maruz bırakılmışlardır.

Halihazırdaki şartları gözönünde bulundurarak; Türkmenlerin siyasi ve askeri yönetiminin birliğini korumak, olumsuzlukları ve sorumsuz davranışları önlemek ve telafi etmek, Türkmenler ile Suriye halkının diğer bileşenleri arasındaki kardeşlik bağlarını muhafaza etmek, olası fitnelerin, Türkmenlerin mücadele tarihini karalama, asılsız haberler yayma, gerçekleri yansıtmayan ve devrim ve tüm bileşenleriyle Suriye halkının ortak mücadelesi üzerinde tehlikeli yansımalar yaratan basın açıklamalarının önünü kesmek amacıyla ve halkımızın onur ve özgürlük mücadelesinin başladığı günden bu yana elde ettiği kazanımları koruma arzusuyla; Suriye devriminin hedefleri ve değerleriyle bağdaşan Türkmenlerin yüksek çıkarlarını korumak amacıyla; defalarca yapılan ikazlara rağmen bazı şahısların yetkileri olmaksızın; yok hükmündeki kurum ve kuruluşların ve hayali sıfatların arkasına sığınarak basına beyanat vermeleri ve Suriye Türkmeni’nin siyasi çizgisinin dışına çıkmak konusunda ısrarcı olmaları nedeni ile söz konusu açıklamayı yapmak elzem olmuştur:

Bu çerçevede Suriye Türkmenleri’nin meşru siyasi temsilcisi olan Suriye Türkmen Meclisi ve Suriye’nin kuzeyinde askeri operasyonların yönetilmesi ve yönlendirilmesinden sorumlu olan Sultan Murat Tümeni Komutanlığı, medya kuruluşlarına yapılan tüm basın açıklamaları, siyasi açıklamalar ve askeri operasyonlarla ilgili bilgi ve raporları yayınlama yetkisinin sadece Suriye Türkmen Meclisi Başkanlığı ile Suriye Türkmen Meclisi Basın Bürosu’na ait olduğu konusunda mutabakata varmışlardır.

Suriye Türkmen Meclisi ile Sultan Murat Tümeni Komutanlığı, yetkili merci dışında yapılan basın açıklamaları ve siyasi açıklamaların, Suriye Türkmenleri’nin resmi tutumunu yansıtmadığını beyan eder.

Dolayısıyla, Türk kamuoyunun ve Suriye Türkmen Halkının Suriye Türkmenlerinin tek ve meşru temsilcisi olan Suriye Türkmen Meclisi dışında yapılan açıklamaları dikkate almaması önemle rica olunur.

Bu vesile ile taraflar, şu hususun altını çizerek ifade etmek isterler ki:

Suriye Türkmenleri, katil rejimi devirerek, topraklarımızda, kimliğimizde gözü olan tüm terörist oluşumlarla mücadele ederek ve Suriye’nin birlik ve beraberliğini koruyarak, demokrasi ve adaletin hakim olduğu, etnik ve mezhep ayrımı yapmadan bütün Suriyelilerin onur ve özgürlüğünü koruyan Yeni Suriye’yi kurana dek, Suriyeli kardeşleriyle sahada yanyana mücadele etmeye devam edecektir.

Kimse unutmasın, biz öyle büyük bir davanın peşinden gidiyoruz ki bu yol Allah'ın yoludur! Davamız onur ve özgürlük davasıdır. Yüce Allah, bu kutlu davamızı zafere ulaştırsın; bu zorlu yolda yar ve yardımcımız olsun, bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin...

Türk Kamuoyuna ve Suriye Türkmen Halkına saygıyla duyurulur,

Suriye Türkmen Meclisi Başkanlığı Sultan Murat Tümeni Komutanlığı

المعلومات الأساسية

تاريخ الصدور

2015/08/08

اللغة

التركية

نوع الوثيقة

بيان

البلد المستهدف

تركيا

كود الذاكرة السورية

SMI/A200/509020

شخصيات مرتبطة

كيانات متعلقة

لايوجد معلومات حالية

يوميات مرتبطة

لايوجد معلومات حالية

درجة الموثوقية:

الوثيقة

  • صحيحة
  • غير صحيحة
  • لم يتم التأكد من صحتها
  • غير محدد